Dezerty a vánoční cukroví

Rozhodla jsem se oddělit "běžné dezerty" a vytvořit samostatnou sekci pro ty z Vás, kteří chtějí i o Vánocích mlsat "metabolicky".

Vánoční cukroví:

Cukroví na vánoční stůl prostě patří, zapomeňte ale na tradiční tučné kousky plné bílého cukru a mouky. Recepty, které jsem pro vás připravila, většinou vychází z ingrediencí, které se běžně vyskytují v jídelních plánech už ve 2. fázi - mandle, jablko, sušené ovoce, za studena lisovaný olej. Od 3. fáze můžete přidat další ovoce i další ořechy, kokosový tuk, příp. trošku medu. S výjimkou několika kousků, které jsou pečené v troubě a lépe chutnají, když se nechají pár dní rozležet v lednici, lze cukroví připravovat doslova na poslední chvíli a poté skladovat v chladu. Nezapomeňte, že i pro metabolicky vstřícnější cukroví platí "méně je někdy více" - takže stačí pár kousků, které si dáte po obědě jako dezert ke kávě.Dobrou chuť!