Dezerty a vánoční cukroví
Jablkový perník z žitné mouky (4. fáze)
Ingredience:
250 g žitné mouky (použila jsem mouku výražkovou)
1 prášek do pečiva (bezfosfátový)
2 vejce
2 lžíce oleje
250 g nastrouhaných jablek
2 - 3 lžíce medu
perníkové koření (z prodejny zdravé výživy)
lžička kakaa, příp. skořice
250 g žitné mouky (použila jsem mouku výražkovou)
1 prášek do pečiva (bezfosfátový)
2 vejce
2 lžíce oleje
250 g nastrouhaných jablek
2 - 3 lžíce medu
perníkové koření (z prodejny zdravé výživy)
lžička kakaa, příp. skořice
Postup:
Mouku smíchejte s práškem do perníku, kořením, kakaem, přidejte
vejce, olej, med a nastrouhaná jablka. Promíchejte, podle potřeby
přidejte trochu vlažné vody.
Vlijte do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a dejte péct do
středně vyhřáté trouby asi na půl hodiny. Pokud chcete mít perník slavnostnější, lze ho ještě po vychladnutí
polít polevou z rozpuštěné hořké čokolády a lžičky ghee nebo
kokosového tuku.
