Dezerty a vánoční cukroví 

Jablkový perník z žitné mouky (4. fáze)

Ingredience:
  • 250 g žitné mouky (použila jsem mouku výražkovou)

  • 1 prášek do pečiva (bezfosfátový)

  • 2 vejce

  • 2 lžíce oleje

  • 250 g nastrouhaných jablek

  • 2 - 3 lžíce medu

  • perníkové koření (z prodejny zdravé výživy)

  • lžička kakaa, příp. skořice

Postup:

Mouku smíchejte s práškem do perníku, kořením, kakaem, přidejte vejce, olej, med a nastrouhaná jablka. Promíchejte, podle potřeby přidejte trochu vlažné vody.

Vlijte do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a dejte péct do středně vyhřáté trouby asi na půl hodiny.

Pokud chcete mít perník slavnostnější, lze ho ještě po vychladnutí polít polevou z rozpuštěné hořké čokolády a lžičky ghee nebo kokosového tuku.