Dezerty a vánoční cukroví 

Jablkový perník z žitné mouky (4. fáze)

Ingredience:

250 g žitné mouky (použila jsem mouku výražkovou)
1 prášek do pečiva (bezfosfátový)
2 vejce
2 lžíce oleje
250 g nastrouhaných jablek
2 - 3 lžíce medu
perníkové koření (z prodejny zdravé výživy)
lžička kakaa, příp. skořice

Postup:

Mouku smíchejte s práškem do perníku, kořením, kakaem, přidejte vejce, olej, med a nastrouhaná jablka. Promíchejte, podle potřeby přidejte trochu vlažné vody. 
Vlijte do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy a dejte péct do středně vyhřáté trouby asi na půl hodiny. Pokud chcete mít perník slavnostnější, lze ho ještě po vychladnutí polít polevou z rozpuštěné hořké čokolády a lžičky ghee nebo kokosového tuku.