Houby

Špagetová dýně s hlívou ústřičnou

Ingredience: 

porce hlívy ústřičné
1 porce špagetové dýně
šalotka
stroužek česneku
sůl, pepř
oregano
olej
lahůdkové droždí

Postup:

Dýni rozkrojte a vydlabejte semínka. Troubu si předehřejte na 200°C. Položte dýni na plech s pečícím papírem a pečte přibližně 45 minut, dokud není dužina měkká. Jakmile dýně trochu zchladne, abyste ji mohli vzít do ruky, vezměte vidličku a natrhejte špagety. Pokud je dýně dostatečně upečená, rozpadá se téměř sama. 

Na trošce oleje orestujte nakrájenou šalotku a opečte hlívu. Přidejte prolisovaný česnek, oregano, nechte provonět. Nakonec přisypte špagety, osolte, opepřete a vše dobře promíchejte, aby se chutě spojily. Posypejte lahůdkovým droždím, které dodá špagetám sýrovou vůni a ozdobte petrželkou.