Velikonoční speciál
Velikonoční nádivka
2 vejce
porce zeleniny do nádivky (cca polovina celkové porce): žampiony
sůl, pepř, muškátový květ, bylinky (petrželka, medvědí česnek)
polovina žitné žemle (cca 50 g)
další zelenina jako obloha: listové saláty, mrkev
Postup:
Žitnou žemli nakrájejte na kostičky, vložte do mísy, přidejte žloutky. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh. Žampiony očistěte, nakrájejte na plátky a krátce orestujte na ghee. Přidejte do mísy. Osolte, dochuťte pepřem a muškátovým květem. Přimíchejte nakrájené bylinky. Na závěr opatrně vmíchejte sníh. Kulatou (nebo jinou) formu vymažte olejem, vlijte do ní směs na nádivku a uhlaďte. Pečte v troubě dozlatova na 200 °C asi 20 minut.
Nechte chvíli chladnout a potom opatrně vyjměte z formy. Nakrájejte na plátky, přendejte na talíř a ozdobte syrovou zeleninou.
Ve 4. fázi můžete několik plátků nádivky použít jako slavnostní přílohu k velikonoční roládě.