Velikonoční speciál
Jarní sekaná
sůl, pepř, kmín
medvědí česnek, petrželka
Postup:
Maso si většinou připravuji sama v sekáčku, což doporučuji i vám. Libového masa z prsou se nemusíte bát, doplněné o zeleninu bude krásně šťavnaté. Jemně nakrájenou cibulku krátce orestujte na ghee, přidejte na plátky nakrájené menší žampiony. Celer nakrájejte na kostky a uvařte zvlášť. Vodu slijte a celer rozmixujte tyčovým mixérem na husté pyré. Nechte chvíli vychladnout. Maso v míse osolte, okořeňte, přidejte orestovanou cibulku a žampiony, pyré z celeru a nasekané bylinky . Promíchejte a na závěr opatrně přidejte ještě několik opravdu malých mrkviček. Sekanou jsem pekla ve formě, ale maso bude dobře držet i v podobě klasické šišky. Pečte v troubě rozpálené na 220 °C asi hodinu. Upečenou sekanou nechte mírně vychladnout, vyndejte z formy a nakrájejte opatrně na plátky. Na řezu by měla být krásně barevná. Přendejte na talíř a doplňte saláty nebo oblohou z čerstvé zeleniny.