Velikonoční speciál
Velikonoční "linecká" vajíčka
Ingredience:
60 g mrkve nastrouhané najemno
60 g žitné mouky výražkové
20 g měkkého ghee (nebo můžete použít olej)
trochu skořice, citronová kůra
"džem" ze sušených meruněk na plnění
Postup:
Mrkev smíchejte s máslem, skořicí, citronovou kůrou. Mouku přisypávejte podle hustoty těsta, až vznikne nelepivá koule, ze které vyválejte plát a vykrajujte vajíčka. Z poloviny těsta vytvořte vajíčka plná, do další část ivajíček ještě malou kulatou formičkou vytvořte otvor. Pečte při 180 °C dozlatova.
"Džem" snadno připravíte rozmixováním porce předem namočených meruněk (cca 45 g). Můžete ještě mírně dochutit vanilkou.
Upečená vajíčka nechte vychladnout. Spodní plnou část namažte meruňkovým džemem a opatrně na ni přitlačte horní část s otvorem. A metabolická "linecká" vajíčka jsou na světě!