Dezerty a vánoční cukroví
Ovesné koláčky s mandlemi
Ingredience:
40 g ovesných vloček
50 g jemně nastrouhaného jablka nebo neslazeného jablečného pyré
ghee (dle potřeby - asi lžička)
pasta z chufy (k dostání u mě v poradně) - asi lžička
bourbonská vanilka
loupané mandle na ozdobení
40 g ovesných vloček
50 g jemně nastrouhaného jablka nebo neslazeného jablečného pyré
ghee (dle potřeby - asi lžička)
pasta z chufy (k dostání u mě v poradně) - asi lžička
bourbonská vanilka
loupané mandle na ozdobení
Postup:
Jablko okrájejte, vykrojte jádřinec a jemně nastrouhejte. Ovesné vločky pomelte v mixéru na mouku. Smíchejte, přidejte máslo, vanilku a chufu, která koláčky dosladí. Míchejte, dokud se nevytvoří mírně lepivé těsto. Dle potřeby zahustěte vločkami nebo naopak přidejte trochu oleje nebo másla. Z těsta tvarujte malé koláčky a pokládejte je na plech vystlaný pečicím papírem. Do středu koláčku lehce vmáčkněte plátek loupané mandle.
Upečte ve středně vyhřáté troubě cca 20 minut.
Nechte několik dní odležet v uzavřené krabičce.