Dezerty a vánoční cukroví 

Ovesné koláčky s mandlemi 

Ingredience:
  • 40 g ovesných vloček

  • 50 g jemně nastrouhaného jablka nebo neslazeného jablečného pyré

  • ghee (dle potřeby - asi lžička)

  • pasta z chufy (k dostání u mě v poradně) - asi lžička

  • bourbonská vanilka

  • loupané mandle na ozdobení

Postup:

Jablko okrájejte, vykrojte jádřinec a jemně nastrouhejte. Ovesné vločky pomelte v mixéru na mouku. Smíchejte, přidejte máslo, vanilku a chufu, která koláčky dosladí. Míchejte, dokud se nevytvoří mírně lepivé těsto. Dle potřeby zahustěte vločkami nebo naopak přidejte trochu oleje nebo másla. Z těsta tvarujte malé koláčky a pokládejte je na plech vystlaný pečicím papírem. Do středu koláčku lehce vmáčkněte plátek loupané mandle.

Upečte ve středně vyhřáté troubě cca 20 minut.

Nechte několik dní odležet v uzavřené krabičce.