Drůbež

Metabolická svíčková


Ingredience: 

porce krůtích prsou
porce zeleniny: cibule, mrkev, celer, petržel
celý pepř, několik kuliček nového koření, bobkový list, větvičky čerstvého tymiánu (příp. sušený tymián)
sůl
olej, od 3. fáze lžička ghee

Postup:

Nakrájenou cibuli orestujte na pánvi buď nasucho, nebo použijte olej, podle možností i ghee. Přidejte osolený kousek krůtích prsou a po obou stranách rychle opečte. Podlijte, přidejte koření a nechte dusit pod pokličkou. Mezitím si připravte kořenovou zeleninu - oloupejte a nakrájejte na kostičky. Zeleninu přidejte k masu. Po změknutí maso a koření vyndejte, zeleninu příp. dochuťte a vraťte k ní maso. Prohřejte a můžete podávat.

Ve 3. fázi je možné maso s omáčkou doplnit ještě malou porcí celozrnných těstovin.