Dezerty a vánoční cukroví 

Palačinky s ovesným mlékem (3.fáze)

Ingredience:

100 g žitné mouky výražkové (příp. mouky z ovesných vloček)
1 vejce

200 ml ovesného mléka
olej na pánev 
ovoce 


Postup:

Suroviny na těsto našlehejte v míse. Mělo by vzniknout těsto husté stejné hustoty jako na klasické palačinky. Nechte chvíli odstát a dle potřeby příp. nařeďte. Rozpalte pánev s nepřilnavým dnem a nalijte těsto. Na kvalitní pánvi lze připravit palačinky bez tuku nebo jen s minimálním množstvím oleje. Palačinky spíš opékáte, než smažíte z obou stran. Na talíři ozdobte ovocem dle vlastního výběru, příp. namažte džemem připraveným ze sušených švestek, meruněk nebo avokádovou pěnou. Můžete také sypat kakaem, skořicí nebo přidat kousek nastrouhané čokolády.