Velikonoční speciál

Špenátová pizza

Ingredience: 

60 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
½ lžičky soli
1 lžíce oleje
vlažná voda dle potřeby
lžička prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátu) 
porce baby špenátu
medvědí česnek
2 vejce (příp. křepelčí vajíčka)


Postup:

Z uvedených ingrediencí vypracujte vláčné těsto. Nechte asi půl hodiny vykynout. Mezitím si připravte špenát. Na pánvi krátce orestujte opraný špenát společně s pokrájeným medvědím česnekem - nechte ho pouze zavadnout. Dochuťte solí a pepřem. 

 Z těsta na válu ho vyválejte 2 menší tenké placky a ty pak položte na plech vyložený pečicím papírem.

Obložte připraveným špenátem, uprostřed nechte malý důlek a opatrně do něj vyklepněte vejce. Dejte do rozpálené trouby a pečte při 200°C cca 15 minut.