Velikonoční speciál
Špenátová pizza
Ingredience:
60 g žitné celozrnné mouky jemně mleté
½ lžičky soli
1 lžíce oleje
vlažná voda dle potřeby
lžička prášku do pečiva (nejlépe bez fosfátu)
porce baby špenátu
medvědí česnek
2 vejce (příp. křepelčí vajíčka)
Postup:
Z uvedených ingrediencí vypracujte vláčné těsto. Nechte asi půl hodiny vykynout. Mezitím si připravte špenát. Na pánvi krátce orestujte opraný špenát společně s pokrájeným medvědím česnekem - nechte ho pouze zavadnout. Dochuťte solí a pepřem.
Z těsta na válu ho vyválejte 2 menší tenké placky a ty pak položte na plech vyložený pečicím papírem.
Obložte připraveným špenátem, uprostřed nechte malý důlek a opatrně do něj vyklepněte vejce. Dejte do rozpálené trouby a pečte při 200°C cca 15 minut.