Drůbež
Pečená kachní prsa se zelným salátem
Chybí vám pečená kachna se zelím a knedlíkem? Tak si zkuste připravit její metabolickou variantu - pečená kachní prsa se zelným salátem.
Ingredience:
porce kachních prsou
sůl, kmín
na salát: kysané bílé zelí, kousek mrkve, příp.
celeru, kousek cibule, za studena lisovaný olej
Postup:
Kachní prsa osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme a pečeme v rozpálené troubě doměkka. Mezitím si připravíme zelný salát. Kysané zelí scedíme, vložíme do misky a přidáme nastrouhanou mrkev, příp. celer a jemně nakrájenou cibuli. Zalijeme lžící oleje a dobře promícháme. Necháme odležet.
Místo knedlíku si ke kachně dejte žitný chléb. Jídlo je výborné i studené, můžete si ho vzít v krabičce do práce nebo na cesty.
Tip: Do salátu je možné přidat ještě kousek strouhaného jablka, jablko salát příjemně dosladí.