Velikonoční speciál

Baby špenát s medvědím česnekem a sýrovými placičkami 

Ingredience: 

na plačičky: 1 porce sýru Cottage, 30 g žitné mouky, lžíce oleje, sůl
porce baby špenátu, kousek cibule, sůl, pepř, medvědí česnek, za studena lisovaný olej



Postup:

Nejdříve si připravte placičky. Lžičku sýra odložte stranou, zbytek vložte do misky. V misce smíchejte sýr s olejem, přidejte mouku, sůl a zamíchejte. Mělo by vzniknout husté těsto. Lžičkou naberte těsto a na plechu vystlaném pečicím papírem nebo silikonovou podložkou vytvořte placičky. Porce by měla vystačit asi na 4 - 5 kousků. Dejte je péct do trouby rozehřáté na 200 °C asi 20 minut - dokud nezačnou lehce zlátnout. Mezitím nakrájejte najemno kousek cibule, na pánvi orestujte, přidejte špenát a nakrájený medvědí česnek, krátce orestujte, mírně podlijte vodou. Osolte, opepřete a pod poklicí krátce poduste. Na talíř naaranžujte špenát, sýrové placičky a zbytkem sýra, který jste naředili troškou za studena lisovaného oleje špenát nazdobte - vytvoří dojem smetany.

Ve 4. fázi je možné občas přidat k základní bílkovině ještě vejce, takže si můžete připravit ještě i volské oko.