Dezerty a vánoční cukroví
Pomerančové trubičky
Ingredience:
2 větší pomeranče (příp. mandarinky)
kousek kvalitní čokolády na polevu
dle potřeby malé množství vhodného sladidla - kokosový cukr, xylitol, med (lze vynechat, pokud vyberete vyzrálé sladké pomeranče)
2 větší pomeranče (příp. mandarinky)
kousek kvalitní čokolády na polevu
dle potřeby malé množství vhodného sladidla - kokosový cukr, xylitol, med (lze vynechat, pokud vyberete vyzrálé sladké pomeranče)
Postup:
Pomeranče (bez pecek) oloupejte a rozmixujte na kaši. Kaši nalijte v tenké vrstvě (asi 1 - 2 mm) na plát sušičky vystlaný pečicím papírem (lze snadno odloupnout). Sušte jen na nízkou teplotu až 6 hodin. Pomerančový plát by měl být po uschnutí gumový, aby šel dál tvarovat. Nechejte zchladnout a ostrým nožem (příp. nůžkami) ho nakrájejte na obdélníky či čtverce asi 2 - 3 cm široké. Proužky stočte do trubičky a mírně přimáčkněte, aby se nerozmotávaly (někdy je třeba je zatížit).
Oba konce trubiček namáčejte do rozehřáté čokolády a nechte v chladu ztuhnout.