Dezerty a vánoční cukroví
Čokoládová pěna z avokáda (4. fáze)
porce avokáda
1 lžička holandského kakaa
2 lžičky pasty z chufy (viz níže)
javorový sirup (nemusí být)
1 lžička ořechového oleje (nemusí být)
Postup:
Chufa - tygří ořech (pasta) je
k dostání u mě v poradně nebo na:
https://metabolicke-nezbytnosti.webnode.cz/products/chufa-tygri-orech/
Chufa- tygří ořech
Chufa (Cyperus esculentus) je drobná podzemní hlíza hnědé barvy se zvrásněným povrchem připomínající malý seschlý lískový oříšek. Vyznačuje vysokým obsahem vlákniny, vitamínů, minerálů (obsahuje především fosfor, vápník, hořčík), bílkovin, nenasycených mastných kyselin a přírodního cukru. Naopak neobsahuje laktózu, fruktózu ani lepek a má velmi nízkou hladinu sodíku.
První zmínky o chufě se datují cca před 4 tis. lety, kdy byla pěstována ve starém Egyptě v deltě Nilu. V současné době se chufa pěstuje především ve Španělsku.
Chufa se v čerstvém stavu využívá jako svačina sladké chuti, základ pro přípravu müsli (velmi populární v Německu a ve Švédsku), k výrobě mouky, k výrobě panenského olivového oleje nebo nápoje zvaného horchata ("orčata").