Dezerty a vánoční cukroví 

Brownies z červené řepy  (4. fáze)

Ingredience:
  • 200 g uvařené červené řepy

  • 1- 2 lžíce holandského kakaa

  • asi 200 g žitné mouky výražkové

  • 1 lžíce kokosového cukru (lze nahradit medem, javorovým sirupem nebo jiným vhodným sladidlem)

  • 1 vejce

  • 1,5 lžíce oleje

  • ½ lžičky kypřícího prášku (bezfosfátového)

  • kakaové boby nebo kousek kvalitní čokolády posekané na kousky (lze vynechat)

  • hořká čokoláda a lžička ghee na polevu (lze vynechat)

Postup:

Uvařenou řepu rozmixujte i s trochou vývaru tyčovým mixérem na hustší kaši, vmíchejte mouku s kypřícím práškem, kakao, cukr a olej.

Vejce ušlehejte do pěny. Opatrně do něj vmíchejte směs řepy, oleje a mouky. Těsto dejte do vymazané formy na koláč, zarovnejte povrch a nechte péct v předehřáté troubě asi 25 - 30 minut.

Po vyjmutí z trouby nechte brownies zchladnout a ještě ve formě polijte tenkou vrstvou polevy připravené z čokolády a ghee. Druhý den krájejte na kousky. Bude chutnat nejen metabolikům! :-)