Dezerty a vánoční cukroví 

Kokosky

Ingredience:
  • 40 g ovesných vloček

  • 50 g jemně nastrouhaného jablka nebo neslazeného jablečného pyré

  • kokosový olej (dle potřeby - asi lžička)

  • 15 g strouhaného kokosu

  • kousek hořké čokolády

  • pasta z chufy (k dostání u mě v poradně) - asi lžička, příp. med nebo kokosový cukr

Postup:

Jablko okrájejte, vykrojte jádřinec a jemně nastrouhejte. Ovesné vločky pomelte v mixéru na mouku. Smíchejte, přidejte kokos a kokosový tuk, příp. chufu, která koláčky dosladí. Míchejte, dokud se nevytvoří mírně lepivé těsto. Dle potřeby zahustěte vločkami nebo naopak přidejte trochu kokosového tuku. Z těsta tvarujte malé koláčky a pokládejte je na plech vystlaný pečicím papírem. Namočeným koncem vařečky vytvořte do středu koláčku malý důlek.

Pečte ve středně vyhřáté troubě cca 20 minut. Po upečení a vychladnutí nakapejte do důlků trošku kvalitní hořké čokolády, kterou jste si mezitím rozpustili ve vodní lázni.

Nechte několik dní odležet v uzavřené krabičce, kokosky zvláční a chutě se prolnou.