Luštěniny

Žitné tortilly s fazolemi a pomazánkou z lilku

Ingredience:

porce uvařených, vychlazených fazolí dle plánu (použila jsem fazole červené)
porce zeleniny - lilek (příp. cuketa nebo obojí), rajče, listový salát

stroužek česneku
sůl, pepř
chilli paprička
lžíce olivového oleje


Postup:

Nejprve si připravte tortilly z celozrnné žitné mouky. Fazole předem uvařte nebo použijte fazole konzervované v mírně slaném nálevu.

Pokračujte přípravou pomazánky z lilku. Lilek nakrájejte na plátky, nechte chvíli vypotit, tekutinu setřete, dejte buď dusit, nebo upéct do trouby. (Pomazánky si můžete připravit víc a uchovat v uzavřené sklenici v lednici). Vychladlý lilek rozmixujte, přidejte sůl, pepř, papričku, prolisovaný česnek a lžíci oleje. Do hotové pomazánky přidejte fazole, příp. kousky zeleniny na ozdobu (rajče). Na tortillu položte listy salátu, pomazánku s fazolemi a zaviňte.

Ve 2. fázi můžete tortilly vynechat a fazolemi v omáčce naplnit listy salátu nebo si pomazánku připravit řidší a použít ji jako zálivku na salát.