Luštěniny
Zeleninové kari s klíčky
Ingredience:
Postup:
porce klíčků/výhonků (dle vašeho
plánu)
porce zeleniny (cibule, fenykl, mrkev, řapíkatý celer)
kousek zázvoru
sůl, pepř
domácí kari pasta
zázvorová máta, citrónová tráva
porce zeleniny (cibule, fenykl, mrkev, řapíkatý celer)
kousek zázvoru
sůl, pepř
domácí kari pasta
zázvorová máta, citrónová tráva
Připravíme si zeleninu - cibuli nakrájíme najemno, mrkev, fenykl, celer, zázvor na nudličky. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme zeleninu a Domácí kari pasta, posypeme kořením a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a necháme ještě si 5 minut dusit. Klíčky přidáme k zelenině a posypeme bylinkami.
Podáváme s žitným chlebem. Od 3. fáze můžeme kari zjemnit lžící kokosového mléka a místo chleba přidat malou porci rýže.