Luštěniny

Zeleninové kari s klíčky 

Ingredience:

porce klíčků/výhonků (dle vašeho plánu)
porce zeleniny (cibule, fenykl, mrkev, řapíkatý celer)
kousek zázvoru
sůl, pepř
domácí kari pasta
zázvorová máta, citrónová tráva 


Postup:

Připravíme si zeleninu - cibuli nakrájíme najemno, mrkev, fenykl, celer, zázvor na nudličky. Na pánvi orestujeme cibuli, přidáme zeleninu a Domácí kari pasta, posypeme kořením a zprudka orestujeme. Podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a necháme ještě si 5 minut dusit. Klíčky přidáme k zelenině a posypeme bylinkami.

Podáváme s žitným chlebem. Od 3. fáze můžeme kari zjemnit lžící kokosového mléka a místo chleba přidat malou porci rýže.