Předkrmy

Tortillové jednohubky

Ingredience:

  • tortilly (připravené podle receptu na Žitné tortilly)
    žitné tortilly)

  • avokádová pasta (avokádo, pepř, sůl, chilli, balsamiko, koriandr)

  • náplně (dle preferencí - uzený losos, šunka, ricotta, sušená rajčata, paprika, petrželová nať)

Postup:

Nejprve si připravte tortilly. Ještě teplé je přikryjte poklicí, aby zvlhly a daly se snadno tvarovat. Avokádo rozpulte, vypeckujte a dužninu rozmačkejte vidličkou, dochuťte balsamikem, přidejte dle chuti mleté chilli, pepř, sůl a posekané lístky koriandru. Avokádovou pastu rozetřete na tortilly.

Povrch poklaďte různými náplněmi:

  • plátky uzeného lososa, přidat můžete navíc na kostičky pokrájenou papriku a zasypat lístky petrželky

  • vhodným sýrem, např. ochucenou ricottou, přidejte ještě několik na kousíčky nakrájených sušených rajčat

  • plátky šunky, kostičky papriky, kousky sušených rajčat.

Tortilly pevně zarolujte, obalte alobalem nebo potravinářskou folií a nechte v lednici alespoň na hodinu vychladit. Před servírováním tortilly vybalte a pokrájejte nožem na cca centimetrové kousky.