Ryby

Pečený okoun s česnekem, bylinkami a grilovanou cuketou

Ingredience:

filet z okouna (lze použít i jinou rybu)
sůl 
sušené nebo čerstvé bylinky 
2 - 3 stroužky česneku
porce cukety (příp. další zelenina jako obloha - rajčata, olivy)
olivový lej

Postup:

Rybu posolíme, vložíme na pekáč a posypeme bylinkami. Přidáme na plátky nakrájený česnek. Mírně podlijeme a dáme péct do rozehřáté trouby. Mezitím si připravíme oblohu z grilované cukety.  Jako příloha se kromě zeleniny hodí ještě "metabolická" topinka, připravená nasucho, na talíři postříkaná olejem, mírně osolená a dochucená špetkou tymiánu. 

Hotovou rybu přeložíme na talíř, obložíme grilovanou cuketou a pak už si jen pochutnáváme. Ryba chutná nejlépe se skleničkou bílého vína (od 3. fáze) a v dobré společnosti :-D