Houby
Pečená hlíva ústřičná
porce hlívy ústřičné
1 - 2 celé, nevyloupané stroužky
česneku
½ cibule nakrájené na kolečka
olivový olej
sůl
pepř
bylinky (rozmarýn, tymián,
majoránka aj.)
Postup:
Hlívu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Vložte do pekáčku,
přidejte stroužky česneku, cibuli a bylinky. Osolte, opepřete, mírně
podlijte vodou a dejte péct do trouby předehřáté na cca 200 °C.
Pečte cca 30 minut.
Podávat můžete buď s žitným chlebem a zeleninovým salátem, nebo
můžete zkusit méně tradiční přílohu - celerové pyré.
Potřebujete porci celeru (lze přidat i mrkev, pastinák, kedlubnu).
Uvařenou zeleninu rozšťouchejte nebo rozmixujte na kaši, osolte,
přidejte olej, příp. pepř a dobře promíchejte.
Tipy na další méně obvyklé způsoby úpravy zeleniny najdete zde.