Houby

Pečená hlíva ústřičná


Ingredience:
  • porce hlívy ústřičné

  • 1 - 2 celé, nevyloupané stroužky česneku

  • ½ cibule nakrájené na kolečka

  • olivový olej

  • sůl, pepř

  • bylinky (rozmarýn, tymián, majoránka aj.)

Postup:

Hlívu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Vložte do pekáčku, přidejte stroužky česneku, cibuli a bylinky. Osolte, opepřete, mírně podlijte vodou a dejte péct do trouby předehřáté na cca 200 °C. Pečte cca 30 minut.

Podávat můžete buď s žitným chlebem a zeleninovým salátem, nebo můžete zkusit méně tradiční přílohu -  Celerové pyré.

Potřebujete porci celeru (lze přidat i mrkev, pastinák, kedlubnu). Uvařenou zeleninu rozšťouchejte nebo rozmixujte na kaši, osolte, přidejte olej, příp. pepř a dobře promíchejte.

Tipy na další méně obvyklé způsoby úpravy zeleniny najdete zde.