Houby

Pečená hlíva ústřičná


Ingredience:

porce hlívy ústřičné
1 - 2 celé, nevyloupané stroužky česneku
½ cibule nakrájené na kolečka
olivový olej
sůl
pepř
bylinky (rozmarýn, tymián, majoránka aj.)


Postup:


Hlívu očistěte a nakrájejte na větší kusy. Vložte do pekáčku, přidejte stroužky česneku, cibuli a bylinky. Osolte, opepřete, mírně podlijte vodou a dejte péct do trouby předehřáté na cca 200 °C. Pečte cca 30 minut.
Podávat můžete buď s žitným chlebem a zeleninovým salátem, nebo můžete zkusit méně tradiční přílohu -  celerové pyré.
Potřebujete porci celeru (lze přidat i mrkev, pastinák, kedlubnu). Uvařenou zeleninu rozšťouchejte nebo rozmixujte na kaši, osolte, přidejte olej, příp. pepř a dobře promíchejte.

Tipy na další méně obvyklé způsoby úpravy zeleniny najdete zde.