Zeleninové přílohy

Celerové pyré

Ingredience:
  • porce celeru, příp. kousek mrkve

  • sůl, pepř

  • za studena lisovaný olej

Postup:

Očistěný celer pokrájejte na kousky a dejte do hrnce vařit. Lze přidat i kousek mrkve. Uvařenou zeleninu rozšťouchejte nebo rozmixujte na kaši, osolte, přidejte olej, příp. pepř a dobře promíchejte.

Na talíři ještě můžete zdobit natěmi. Pyré je výborné jako příloha k masitým pokrmům.

Stejným způsobem můžeme připravit i pyré z jiných druhů zeleniny, příp. lze k celeru přidat i kedlubnu nebo pastinák. Od 3. fáze lze kombinovat i s porcí vařených brambor - jedná se o zdravější obdobu známé bramborové kaše (pochopitelně bez mléka či smetany) :-D

Místo oleje lze přidat kousek másla.