Maso (mimo drůbež)

Celozrnné žitné placky s masem a zeleninou

Ingredience:

porce mletého hovězího masa
porce zeleniny (avokádo, polovina rajčete) 
kousek cibule
sůl
římský kmín, pepř
stroužek česneku
olej

Postup:

Nejprve si připravte placky z celozrnné žitné mouky (žitné tortilly) v množství podle plánu. 
Avokádo nakrájejte na slabší plátky, rajče na kousky a cibulku šikmým řezem na plátky. Římský kmín rozdrťte v hmoždíři (lze přidat i celý) a česnek utřete se solí. Na rozpálenou pánev vložte mleté maso, přidejte drcený římský kmín, česnek a opékejte. K opečenému masu přidejte cibulku, promíchejte, chvíli restujte. Přidejte rajče a avokádo a prohřejte (zelenina by se neměla dusit, jen prohřát). Nakonec stáhněte z ohně. Do hotové náplně můžete přidat trochu za studena lisovaného oleje. 
Placky ohněte a naplňte směsí. Můžete ještě ozdobit sekanou petrželkou nebo přidat nudličky listového salátu.

Tip: Žitné placky lze plnit různými náplněmi. Dle svých preferencí je můžete zkusit připravit i s jiným masem (výborné je i maso pečené), nebo zkuste placky naplnit sýrem, příp. je dát ještě na chvíli na gril zapéct. Placky jsou výborné i za studena v případě, že potřebujete oběd na cesty.