Luštěniny

Zelné závitky s divokou rýží a výhonky 

Ingredience:
  • porce sójových výhonků

  • porce rýže

  • porce čínského nebo jiného zelí

  • sůl, pepř, špetka chilli

  • lžička sójové omáčky Tamari

  • stroužek česneku

  • olej

Postup:

Nejdříve uvařte rýži dle návodu. Zvlášť si vařte sójové výhonky asi 2 minuty ve slané vodě, slijte (můžete použít i výhonky z konzervy ve slaném nálevu). Rýži rozmixujte na kaši, přidejte výhonky, dle potřeby dochuťte solí, kořením, sójovou omáčkou a česnekem. Ze zelí odřízněte dva větší listy a v hrnci spařte vařící vodou, aby změkly a lépe se s nimi pracovalo. Zbytek zelí nakrájejte na nudličky. Náplň rozdělte na zelné listy, vytvořte úhledné balíčky, převažte nití a vložte do hrnce. Mírně podlijte, přidejte nakrájené zelí a duste do změknutí.

Pozn.: Pokud nemáte v plánu divokou rýži, lze recept využít od 3. fáze, příp. je možné rýži vynechat a náplň vyrobit pouze z výhonků. Na snímku závitky z čínského zelí, výhonků fazole mungo se salátem z čínského zelí.