Maso (mimo drůbež)

Zapékané kedlubny

Ingredience:

  • porce telecího masa (lze použít jakékoliv jiné maso, které máte v jídelním plánu a které si doma nasekáte nebo umelete)
  • 1 mladá kedlubna
  • jarní cibulka

  • sůl, bílý pepř, majoránka

  • stroužek česneku

  • olej

Postup:

Kedlubnu okrájejte, seřízněte vršek a vydlabejte. Dobře se pracuje např. s vykrajovačem jaderníků na jablka. Zbytky kedlubny můžete použít např. na přípravu polévky nebo pyré. Mleté maso promíchejte se solí, kořením, troškou oleje a lisovaným česnekem a naplňte kedlubnu. Kedlubnu vložte do zapékací nádoby, podlijte vodou nebo zeleninovým vývarem, přidejte na kolečka nekrájenou cibulku a nechce cca půl hodiny v předehřáté troubě péct. Jako příloha je ideální žitný chléb.