Maso (mimo drůbež)
Zapékané kedlubny
Ingredience:
- porce telecího masa (lze použít jakékoliv jiné maso, které máte v jídelním plánu a které si doma nasekáte nebo umelete)
- 1 mladá kedlubna
jarní cibulka
sůl, bílý pepř, majoránka
stroužek česneku
olej
Postup:
Kedlubnu okrájejte, seřízněte vršek a vydlabejte. Dobře se pracuje
např. s vykrajovačem jaderníků na jablka. Zbytky kedlubny můžete
použít např. na přípravu polévky nebo pyré. Mleté maso promíchejte
se solí, kořením, troškou oleje a lisovaným česnekem a naplňte
kedlubnu. Kedlubnu vložte do zapékací nádoby, podlijte vodou nebo
zeleninovým vývarem, přidejte na kolečka nekrájenou cibulku a nechce
cca půl hodiny v předehřáté troubě péct. Jako příloha je ideální
žitný chléb.