Houby
Žampiony plněné nádivkou z divoké rýže a hlívy ústřičné
Ingredience:
porce hlívy ústřičné
porce rýže
větší žampiony (nebo žampiony portobello)
listový salát na oblohu
1 lžíce za studena lisovaného
oleje
sůl, pepř
houbové koření nebo sušené houby
(nemusí být)
pažitka nebo jiné bylinky na
ozdobu
Postup:
Rýži si předem uvařte podle návodu. Hlívu pokrájejte na nudličky,
můžete lehce orestovat na trošce oleje. Podlijte a duste do
změknutí. Žampiony použijte raději větší a plošší - nejlépe se
pracuje se žampiony portobello. Nožičky odřízněte, můžete je použít
k jinému jídlu. K uvařené rýži přimíchejte hlívu, dochuťte dle
potřeby solí, špetkou pepře, příp. houbovým kořením. Nádivkou
naplňte žampiony, vložte je do pekáčku, mírně podlijte vodou a dejte
do trouby na cca 20 - 30 minut zapéct (dle velikosti žampionů). Na
talíři ozdobte směsí listových salátů a posypejte bylinkami.