Drůbež

Žampiony plněné mletým kuřecím masem

Ingredience: 

porce kuřecích (nebo krůtích) prsou
porce žampionů s většími klobouky (nebo portobello)
cibulka (šalotka) nebo pórek 
1 stroužek česneku
sůl, mletý pepř, mletá paprika, lahůdkové droždí
listové saláty, za studena lisovaný olej - na oblohu
petrželka na ozdobu

Postup:

Maso nameleme nebo nasekáme v sekáčku. Smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, česnekem, ochutíme solí, pepřem, papřikou příp. dalším kořením - dle chuťových preferencí. Kuřecí maso se krásně tvaruje, není třeba je spojovat strouhankou ani vejcem. Žampiony očistíme, nožičky nakrájíme na drobné kousky a přidáme do masové směsi. Kloboučky naplníme masovou směsí, lehce posypeme lahůdkovým droždím (pro sýrovou chuť),  vložíme do pekáčku vystlaném pečicím papírem a pečeme asi 20 minut. Mezitím si na talíř připravíme oblohu z listových salátů, mírně osolíme a pokapeme kvalitním, za studena lisovaným olejem. 

Naskládáme na talíř, polijeme šťávou z výpeku, do které jsme přidali trochu za studena lisovaného oleje. Posypeme petrželkou. 

Tip: Pokud můžete, nakrájenou cibuli, česnek a nožičky žampionů předem orestujte na trošce ghí, teprve potom přidejte do masové směsi, nebo pro změnu obohaťte ještě hrstí baby špenátu.