Drůbež

Žampiony plněné mletým kuřecím masem

Ingredience: 

porce kuřecích (nebo krůtích) prsou
porce žampionů s většími klobouky 
cibulka (šalotka) nebo pórek 
1 stroužek česneku
kousek zázvoru
sůl, mletý pepř, příp. mletá paprika, kmín - dle chuti
petrželka

Postup:

Maso nameleme nebo nasekáme v sekáčku. Smícháme s najemno nakrájenou cibulkou, česnekem, ochutíme solí, pepřem, příp. dalším kořením. Kuřecí maso se krásně tvaruje, není třeba je spojovat strouhankou ani vejcem. Žampiony očistíme, nožičky nakrájíme na plátky a necháme stranou. Kloboučky naplníme masovou směsí, vložíme do pekáčku, mírně podlijeme, přidáme nakrájené nožičky a pečeme asi 20 minut. 

Naskládáme na talíř, polijeme šťávou z výpeku, do které jsme přidali trochu za studena lisovaného oleje. Posypeme petrželkou.