Maso (mimo drůbež)

Vařené hovězí maso v celerové omáčce

Ingredience:

  • porce hovězího masa

  • porce celeru

  • kousek cibule

  • ½ středně velkého rajčete

  • 1 stroužek česneku

  • sůl, mletý pepř

  • olej

Postup:

Nejprve dáme vařit maso do osolené vody. Očištěný syrový celer nakrájíme na kostky. Osmahneme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme celer, orestujeme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme, až je zelenina téměř měkká. V závěru přidáme rajče. Pokud nemáte rádi slupky, nechte rajče chvíli pod poklicí dusit a potom snadno slupku stáhnete. Po změknutí omáčku rozmixujeme a uvařené hovězí maso v omáčce ještě chvíli rozmixujeme.

Tip:

Podobným způsobem můžeme snadno uvařit i "svíčkovou". Vynecháme rajče a česnek, naopak přidáme mrkev a kousek petržele, necháme dusit společně se solí, kuličkami pepře, nového koření, přidáme bobkový list, příp. tymián. Po změknutí koření vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Vyzkoušejte, chutná výborně i bez slaniny, smetany a knedlíků :-D