Maso (mimo drůbež)
Vařené hovězí maso v celerové omáčce
Ingredience:
- 
				porce hovězího masa 
- 
				porce celeru 
- 
				kousek cibule 
- 
				½ středně velkého rajčete 
- 
				1 stroužek česneku 
- 
				sůl, mletý pepř 
- 
				olej 
Postup:
Nejprve dáme vařit maso do osolené vody. Očištěný syrový celer nakrájíme na kostky. Osmahneme nakrájenou cibulku a česnek, přidáme celer, orestujeme, podlijeme vodou, osolíme, opepříme a dusíme, až je zelenina téměř měkká. V závěru přidáme rajče. Pokud nemáte rádi slupky, nechte rajče chvíli pod poklicí dusit a potom snadno slupku stáhnete. Po změknutí omáčku rozmixujeme a uvařené hovězí maso v omáčce ještě chvíli rozmixujeme.
Tip:
Podobným způsobem můžeme snadno uvařit i "svíčkovou". Vynecháme rajče a česnek, naopak přidáme mrkev a kousek petržele, necháme dusit společně se solí, kuličkami pepře, nového koření, přidáme bobkový list, příp. tymián. Po změknutí koření vyjmeme a zeleninu rozmixujeme. Vyzkoušejte, chutná výborně i bez slaniny, smetany a knedlíků :-D

