Vejce

Tuříňák - bramborák z tuřínu

Ingredience:
  • bílkovina - 2 vejce

  • porce zeleniny - tuřín

  • sůl, pepř, majoránka

  • česnek


Postup:

Tuřín okrájejte a nastrouhejte najemno. V misce smíchejte s jedním vejcem, aby vzniklo hustší těsto, těsto ochuťte jako bramborák - přidejte sůl, pepř, prolisovaný česnek, majoránku a dobře promíchejte. Těsto nabírejte lžící a přeneste na plech vystlaný pečicím papírem. Vytvořte menší placky (těsto stačí na 3 - 4 placky) a dejte asi na 20 minut péct do středně vyhřáté trouby.

Druhé vejce uvařte a použijte jako bílkovinu před jídlem, příp. můžete vejce umíchat na pánvi nebo ho zašlehat do zeleninového vývaru.

TIP: Placky i uvařené vejce lze snadno vzít s sebou do krabičky do práce nebo na cesty.