Ryby

Treska v župánku

Ingredience:

  • filet z tresky

  • zelenina - cuketa, mrkev, příp. brokolice, listové saláty na ozdobu

  • sůl

  • pepř

  • za studena lisovaný olej nebo ghee máslo (od 3. fáze)

  • petrželka

Postup:

Porci tresky opláchněte vodou, osušte, lehce opepřete a osolte. Oškrábanou menší mrkev (nebo brokolici) chvíli předvaříme. Cuketu zbavíme slupky a podélně nakrájíme na plátky silné cca 3 mm. Budeme potřebovat asi 3 plátky (podle velikosti cukety). Plátky cukety spaříme horkou vodou, aby změkly (příp. chvíli dusíme pod poklicí). Mrkev vložíme na filet z tresky, zavineme, celé zabalíme do cukety a zpevníme párátkem nebo špejlí.

Závitky mírně podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a buď dusíme pod poklicí, nebo dáme zapéct do trouby. Ve 3. fázi můžeme závitek předem opéct na lžičce oleje nebo ghee.

Na talíři zdobíme nakrájenou petrželkou, přidáme oblohu z listových salátů a pokapeme olejem.