Ryby
Treska v župánku
Ingredience:
-
filet z tresky
-
zelenina - cuketa, mrkev, příp. brokolice, listové saláty na ozdobu
-
sůl
-
pepř
-
za studena lisovaný olej nebo ghee máslo (od 3. fáze)
-
petrželka
Postup:
Porci tresky opláchněte vodou, osušte, lehce opepřete a osolte. Oškrábanou menší mrkev (nebo brokolici) chvíli předvaříme. Cuketu zbavíme slupky a podélně nakrájíme na plátky silné cca 3 mm. Budeme potřebovat asi 3 plátky (podle velikosti cukety). Plátky cukety spaříme horkou vodou, aby změkly (příp. chvíli dusíme pod poklicí). Mrkev vložíme na filet z tresky, zavineme, celé zabalíme do cukety a zpevníme párátkem nebo špejlí.
Závitky mírně podlijeme vodou nebo zeleninovým vývarem a buď dusíme pod poklicí, nebo dáme zapéct do trouby. Ve 3. fázi můžeme závitek předem opéct na lžičce oleje nebo ghee.
Na talíři zdobíme nakrájenou petrželkou, přidáme oblohu z listových salátů a pokapeme olejem.