Ryby
Treska se šafránovou omáčkou
Ingredience:
filet z tresky zelenina - mrkev, romanesco
(příp. brokolice nebo květák), kousek cibule, celer, mrkev
pažitka
sůl
pepř, říp. trocha kmínu,
kurkuma
špetka šafránu
balsamikový ocet (dle chuti -
nemusí být)
za studena lisovaný olej nebo
ghee máslo (od 3. fáze)
Postup:
Porci ryby posolte, lehce opepřete, příp. můžete přidat trochu
kmínu. Společně s mrkví nakrájenou vroubkovaným nožem na kolečka a
malými růžičkami květáku dejte vařit na páru (nebo upéct do trouby).
Ryba je hotová do 10 minut. Mezitím si připravte omáčku. Na
kastrolku na trošce oleje nebo ghee orestujte cibuli nakrájenou
najemno, přidejte na kostičky nakrájený celer, orestujte a nechte
dusit do změknutí. Dochuťte solí, kurkumou a špetkou šafránu.
Rozmixujte na omáčku, příp. dochuťte malým množstvím octa. Na talíř
naaranžujte rybu, ozdobte zeleninou a přelijte omáčkou.