Ryby

Treska pečená v papilotě

Ingredience:

  • filet z tresky (nebo jiné vhodné ryby)

  • sůl, pepř

  • jarní cibulka

  • porce cukety, porce mrkve

  • hrst baby špenátu

  • stroužek česneku

  • zelenina na salát

  • olivový olej, jablečný ocet

  • pečicí papír

Postup:
Mrkev a cuketu pomocí škrabky nakrájejte na nudličky. Z pečicího papíru si odstřihněte dostatečně velký obdélník. Na jeho střed umístěte nudličky z mrkve a cukety, na ně položte osolenou a opepřenou rybu, navrch nasypte listy špenátu, látky pokrájeného česneku a jarní cibulku (rozkrojenou napůl po délce). Takto připravenou rybu pečlivě zabalte do úhledného balíčku. Snažte se, aby balíček dobře těsnil - pokud papír nechce držet dobrovolně, můžete ho sešít podobně jako já sešívačkou. Papilot vložte do trouby vyhřáté na 200°C a pečte cca 15 minut. Mezitím si připravte salát. Hotovou rybu vyndejte z papíru a na talíři přelijte vypečenou šťávou se zeleninou. Podávejte se salátem.