Drůbež

Thajská kuřecí polévka


Ingredience:

porce kuřecích prsíček
porce zeleniny (mrkev na nudličky nebo jiná zelenina - celer, petržel, kedlubna) 
po
rce žampionů
kousek cibule
česnek
kousek zázvoru, oloupaný nakrájený na nudličky či tenká kolečka
malá chilli paprička nasekaná na kousky
sůl
kurkuma (dle chuti)
citronová tráva (nemusí být)
zeleninový vývar (nemusí být)
zelený koriandr nebo petrželka
olivový olej 

Postup:


Rozpalte v hrnci trochu oleje, opečte na něm cibuli, česnek, další zeleninu a nakonec kuřecí maso nakrájené na kousky. Maso nechte jen zprudka opéct a zatáhnout, nemělo by se dusit. Přidejte žampiony, krátce opečte a vše zalijte vývarem. Přidejte zázvor, chilli papričku, citronovou trávu a vařte asi 25 minut. Dochuťte solí a kořením. Na talíři ozdobte natěmi. 

Od 3. fáze lze polévku dochutit ještě kokosovým mlékem. 

Poznámka: Kdo má rád, může místo kuřete použít i mořské plody, polévka je výborná!