Tvaroh a sýry

Taštičky z červené řepy s ricottou

Znáte plněné těstoviny - např. ravioli? Ve svém jídelním plánu je určitě nemáte. Zkuste variantu z červené řepy. Překvapí vás nejen barevným provedením, ale i vynikající chutí.

Ingredience:

porce červené řepy

porce ricotty
sůl
pepř (nemusí být)
za studena lisovaný olej
pažitka, petrželka
listové saláty na oblohu


Postup:

Řepu uvařte doměkka v mírně osolené vodě. Nechte ji mírně zchladnout. Ricottu smíchejte se špetkou soli, špetkou pepře a pažitkou, promíchejte. Přidejte olej a prošlehejte dohladka.

Řepu krájejte na tenké plátky. Na každý položte kopeček ochucené ricotty a přiložte další plátek. Můžete se pokusit i plátek přehnout na polovinu (do podoby ravioli), ale patrně se vám to podobně jako mně nebude dařit - řepa se láme :-)

Naservírujte na talíř do salátového lůžka a posypejte petrželkou.