Maso (mimo drůbež)
Srnčí guláš se zeleninou

Ingredience:
				porce srnčího masa (lze využít i jinou zvěřinu)
porce zeleniny (šalotka, mrkev, celer, rajčata nebo domácí rajčatové pyré) 
žampiony nebo jiné houby (nemusí být) 
stroužek česneku
sůl
mletý pepř
lžíce mleté papriky
divoké koření 
olej
			
			Postup:
Srnčí maso odblaňte a nakrájejte na větší kostky. Na oleji osmahněte 
			nadrobno pokrájenou cibulku a česnek. Přidejte maso, opečte ho ze 
			všech stran, aby se zatáhlo, osolte, opepřete, přidejte papriku a 
			divoké koření. Podlijte vodou a nechte dusit. Přidejte na kostky 
			nakrájenou zeleninu, příp. houby. Když je maso téměř měkké, 
			vmíchejte ještě rajčatové pyré. 
Místo knedlíku můžete jako přílohu využít část zeleniny - na obrázku špalíčky vařeného černého kořene. 

