Houby

Škvarky z hlívy ústřičné na zeleninovém salátu


Ingredience:
  • porce hlívy ústřičné

  • porce zeleniny - směs listových salátů, polovina rajčete apod.

  • sůl, mletý pepř, kmín

  • čajová lžička balsamikového nebo jablečného octa

  • za studena lisovaný olej

Postup:
Nejprve si připravte houby - očistěte a nakrájejte na menší kousky. Na rozpálenou pánev většího průměru lehce potřenou olejem (houby by neměly ležet na sobě) vložte houby, zprudka opékejte a míchejte, dokud se nevyškvaří voda a houby nezačnou hnědnout. Osolte a okořeňte dle chuti.

Na talíř si připravte salát - dle potřeby natrhejte listy salátu, pokrájejte rajče a zalijte známou zálivkou z oleje, lžičky octa a soli. Zálivkou přelijte salát a přidejte houby.