Zeleninové přílohy

Salsa guacamole (pyré z avokáda)

Ingredience:

porce avokáda
sůl, pepř
citronová šťáva (pokud citron v plánu nemáte, lze použít i ocet)

Postup:

Dužinu z avokáda rozmačkejte v misce vidličkou a dochuťte. Lze použít i mixér. 

Variace:

Základní recept lze různě obměňovat. Jako příloha k masu se hodí i chilli omáčka. K dužině z avokáda přidáme navíc ještě šalotku a chilli koření, příp. kousek papričky, trochu vody a rozmixujeme v mixéru na hustou omáčku. 

Kdo má rád, může si připravit pikantnější variantu - k základnímu receptu přidáme ještě česnek a trošku olivového oleje. Oloupeme česnek a utřeme ho se solí. Spolu se šťávou z citronu a olivovým olejem ho přidáme k rozmixovanému avokádu. Dosolíme, opepříme a důkladně promícháme. Na závěr můžeme dozdobit kousky avokáda.