Zeleninové přílohy
Salsa guacamole (pyré z avokáda)
Ingredience:
porce avokáda
sůl, pepř
citronová šťáva (pokud citron v plánu nemáte, lze použít i ocet)
porce avokáda
sůl, pepř
citronová šťáva (pokud citron v plánu nemáte, lze použít i ocet)
Postup:
Dužinu z avokáda rozmačkejte v misce vidličkou a dochuťte. Lze použít i mixér.
Variace:
Základní recept lze různě obměňovat. Jako příloha k masu se hodí i
chilli omáčka. K dužině z avokáda přidáme navíc ještě šalotku a
chilli koření, příp. kousek papričky, trochu vody a rozmixujeme
v mixéru na hustou omáčku.
Kdo má rád, může si připravit pikantnější variantu - k základnímu
receptu přidáme ještě česnek a trošku olivového oleje. Oloupeme česnek a utřeme ho se solí. Spolu se šťávou z citronu a
olivovým olejem ho přidáme k rozmixovanému avokádu. Dosolíme,
opepříme a důkladně promícháme. Na závěr můžeme dozdobit kousky
avokáda.