Houby

Salát z hlívy ústřičné s čínským zelím


Ingredience:
  • porce hlívy ústřičné

  • porce zeleniny - čínské zelí, mrkev

  • cibule

  • stroužek česneku

  • 1 čajová lžička strouhaného křenu a zázvoru

  • 1 chilli paprička (lze vynechat)

  • sůl, mletý pepř

  • 1 lžička octa balsamiko

  • za studena lisovaný olej

Postup:

Houby nakrájíme na nudličky a na pánvi rychle osmažíme a dusíme do změknutí. Vyjmeme a dáme do mísy. Oloupaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a chilli papričku osmažíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájené čínské zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce společně smažíme. Přidáme do mísy a zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli, pepře, příp. můžeme ještě přidat čínské koření.

Salát výborně chutná i ve studené variantě - dušenou hlívu necháme vychladnout a přidáme připravenou zeleninu. Ochutíme zálivkou a necháme odležet