Houby
Salát z hlívy ústřičné s čínským zelím
-
porce hlívy ústřičné
-
porce zeleniny - čínské zelí, mrkev
-
cibule
-
stroužek česneku
-
1 čajová lžička strouhaného křenu a zázvoru
-
1 chilli paprička (lze vynechat)
-
sůl, mletý pepř
-
1 lžička octa balsamiko
-
za studena lisovaný olej
Postup:
Houby nakrájíme na nudličky a na pánvi rychle osmažíme a dusíme do změknutí. Vyjmeme a dáme do mísy. Oloupaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a chilli papričku osmažíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájené čínské zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce společně smažíme. Přidáme do mísy a zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli, pepře, příp. můžeme ještě přidat čínské koření.
Salát výborně chutná i ve studené variantě - dušenou hlívu necháme vychladnout a přidáme připravenou zeleninu. Ochutíme zálivkou a necháme odležet