Houby
Salát z hlívy ústřičné s čínským zelím
- 
				porce hlívy ústřičné 
- 
				porce zeleniny - čínské zelí, mrkev 
- 
				cibule 
- 
				stroužek česneku 
- 
				1 čajová lžička strouhaného křenu a zázvoru 
- 
				1 chilli paprička (lze vynechat) 
- 
				sůl, mletý pepř 
- 
				1 lžička octa balsamiko 
- 
				za studena lisovaný olej 
Postup:
Houby nakrájíme na nudličky a na pánvi rychle osmažíme a dusíme do změknutí. Vyjmeme a dáme do mísy. Oloupaný česnek, nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor a chilli papričku osmažíme na pánvi, přidáme nadrobno nakrájené čínské zelí, nahrubo nastrouhanou mrkev a krátce společně smažíme. Přidáme do mísy a zalijeme zálivkou z oleje, octa, soli, pepře, příp. můžeme ještě přidat čínské koření.
Salát výborně chutná i ve studené variantě - dušenou hlívu necháme vychladnout a přidáme připravenou zeleninu. Ochutíme zálivkou a necháme odležet

