Zeleninové přílohy

Salát z červené řepy

Ingredience:

porce červené řepy
sůl, pepř
strouhaný křen (nemusí být)
za studena lisovaný olej balzamikový ocet

Postup:

Očištěnou červenou řepu nastrouhejte, v míse smíchejte se solí, pepřem, octem a lžící oleje. Salát připravte s předstihem, nechte ho min. půl hodiny zaležet. Salát se výborně doplňuje např. s grilovaným nebo pečeným masem. Pokud máte rádi, můžete salát zvýraznit ještě kouskem nastrouhaného křenu.

Obměny:

Zkuste červenou řepu doplnit ještě červeným kysaným zelím (v poměru 1:1) a dosladit polovinou nastrouhaného jablka. Tahle varianta u nás boduje jako příloha k pečeným kachním prsům - zdravá varianta oblíbené pečené kachny se zelím a knedlíky :-)