Zeleninové přílohy
Salát z červené řepy
Ingredience:
porce červené řepy
sůl, pepř
strouhaný křen (nemusí být)
za studena lisovaný olej balzamikový ocet
Postup:
porce červené řepy
sůl, pepř
strouhaný křen (nemusí být)
za studena lisovaný olej balzamikový ocet
Postup:
Očištěnou červenou řepu nastrouhejte, v míse smíchejte se solí, pepřem, octem a lžící oleje. Salát připravte s předstihem, nechte ho min. půl hodiny zaležet. Salát se výborně doplňuje např. s grilovaným nebo pečeným masem. Pokud máte rádi, můžete salát zvýraznit ještě kouskem nastrouhaného křenu.
Obměny:
Zkuste červenou
řepu doplnit ještě červeným kysaným zelím (v poměru 1:1) a dosladit
polovinou nastrouhaného jablka. Tahle varianta u nás boduje jako
příloha k pečeným kachním prsům - zdravá varianta oblíbené pečené
kachny se zelím a knedlíky :-)