Luštěniny
Salát z bílého zelí s klíčky
Ingredience:Postup:
Bílé zemí nastrouháme na jemné proužky. Jablko nastrouháme nahrubo. Pokud použijeme ananas, krájíme ho na kostičky. Klíčky v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Z oleje a octa připravíme zálivku, ochutíme solí a pepřem. Zálivku nalijeme na zelí, necháme asi půl hodiny uležet. Klíčky přidáme k salátu až těsně před podáváním.
-
porce zelí
-
porce klíčků
-
1 lžíce oleje
-
1 lžička balsamikového octa
-
sůl, pepř
-
jablko, příp. porce ananasu nebo jiné ovoce (nemusí být)
Bílé zemí nastrouháme na jemné proužky. Jablko nastrouháme nahrubo. Pokud použijeme ananas, krájíme ho na kostičky. Klíčky v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Z oleje a octa připravíme zálivku, ochutíme solí a pepřem. Zálivku nalijeme na zelí, necháme asi půl hodiny uležet. Klíčky přidáme k salátu až těsně před podáváním.