Luštěniny
Salát z bílého zelí s klíčky
Ingredience:Postup:
Bílé zemí nastrouháme na jemné proužky. Jablko nastrouháme nahrubo. Pokud použijeme ananas, krájíme ho na kostičky. Klíčky v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Z oleje a octa připravíme zálivku, ochutíme solí a pepřem. Zálivku nalijeme na zelí, necháme asi půl hodiny uležet. Klíčky přidáme k salátu až těsně před podáváním.
- 
				porce zelí 
- 
				porce klíčků 
- 
				1 lžíce oleje 
- 
				1 lžička balsamikového octa 
- 
				sůl, pepř 
- 
				jablko, příp. porce ananasu nebo jiné ovoce (nemusí být) 
Bílé zemí nastrouháme na jemné proužky. Jablko nastrouháme nahrubo. Pokud použijeme ananas, krájíme ho na kostičky. Klíčky v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Z oleje a octa připravíme zálivku, ochutíme solí a pepřem. Zálivku nalijeme na zelí, necháme asi půl hodiny uležet. Klíčky přidáme k salátu až těsně před podáváním.

