Maso (mimo drůbež)

Salát s hovězím masem

Ingredience:

porce hovězího masa
porce zeleniny (mrkev, fazolky, okurka, hlávkový salát, olivy - či jiná zelenina dle vašeho plánu a preferencí) 
kousek cibule
sůl, pepř
olej
ocet jablečný nebo balsamiko

Postup:

Maso nakrájené na kousky uvaříme v mírně osolené vodě do měkka. Mrkev nakrájíme na plátky a společně s očištěnými a nakrájeným fazolkami krátce povaříme. Zeleninu scedíme a necháme okapat. Cibuli nasekáme najemno, okurky na kousky, salát natrháme. Vložíme do misky a smícháme s povařenou zeleninou a masem. Dochutíme solí, pepřem, octem, přidáme olej.

Podáváme s žitným chlebem.

Pozn.: Vařenou zeleninu je možné vynechat, salát výborně chutná i s mrkví strouhanou na hrubším struhadle, příp. můžete experimentovat s chutěmi a dochutit si salát kouskem strouhaného zázvoru nebo olivami.