Ryby

Rybí salát s pikantní zálivkou

Ingredience:

  • filet z tresky

  • porce zeleniny - čerstvá okurka

  • kousek cibule

  • sůl

  • pepř

  • za studena lisovaný olej

  • balzamikový ocet

  • celozrnná hořčice

  • natě na ozdobení

Postup:
Porci tresky osolíme, mírně podlijeme a necháme asi 10 minut vařit. Na talíři připravíme nakrájený salát s další zeleninou - okurku nakrájíme na nudličky, cibuli najemno. Přidáme plátky vychladlé ryby a zalijeme zálivkou připravenou z hořčice, oleje, octa, soli a pepře. Na talíři ozdobíme bylinkami nebo natěmi.

Zimní variace:

Zimní obdoba rybího salátu využívá vařenou zeleninu - mrkev, celer, příp. černý kořen a kousek kyselé okurky na dochucení. Zálivku připravíme stejným způsobem. Doporučuji zeleninu připravit předem a nechat min. hodinu v lednici odležet.