Ryby
Rybí salát s pikantní zálivkou
Ingredience:
filet z tresky 
porce zeleniny - čerstvá okurka
				kousek cibule
				sůl
				pepř
				za studena lisovaný olej
				balzamikový ocet
				celozrnná hořčice
				natě na ozdobení 
				
Postup:
Porci tresky osolíme, mírně podlijeme a necháme asi 10 minut vařit. 
			Na talíři připravíme nakrájený salát s další zeleninou - okurku 
			nakrájíme na nudličky, cibuli najemno. Přidáme plátky vychladlé ryby 
			a zalijeme zálivkou připravenou z hořčice, oleje, octa, soli a 
			pepře. Na talíři ozdobíme bylinkami nebo natěmi.
Zimní variace:
Zimní obdoba rybího salátu využívá vařenou zeleninu - mrkev, celer, příp. černý kořen a kousek kyselé okurky na dochucení. Zálivku připravíme stejným způsobem. Doporučuji zeleninu připravit předem a nechat min. hodinu v lednici odležet.

