Maso (mimo drůbež)

Roštěná s dýní

Ingredience: 

plátek hovězího masa
porce dýně
cibule
stroužek česneku
sůl, pepř 
lžička lístků čerstvého oregana (lze použít i sušené)


Postup:

Roštěnou omyjeme, osušíme, z obou stran naklepeme. Maso krátce opečeme na rozpálené pánvi. Osolíme, opepříme, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Cibuli, česnek a dýni zbavíme slupky. Cibuli i česnek nasekáme nadrobno, dýni nakrájíme na kostky. V jiné pánvi nebo na kastrolku osmahneme cibuli, přidáme dýni a česnek a vše společně opečeme. Přidáme vodu nebo zeleninový vývar a necháme chvíli podusit. Hotovou omáčku rozmixujeme a dochutíme oreganem. Ve třetí fázi můžeme přidat do omáčky i trochu bílého vína. Měkké maso přidáme i se šťávou do omáčky.