Maso (mimo drůbež)

Rostbíf s bylinkami

Ingredience:

porce hovězího masa
sůl, mletý pepř 
stroužek česneku 
lžíce čerstvých sekaných bylinek (tymián, rozmarýn, majoránka, šalvěj)
olivový olej

Postup:

Doporučuji použít větší porci masa - dvoj až trojnásobnou. Rostbíf je výborný i za studena. Maso opláchneme, osušíme a vidličkou na povrchu masa uděláme "škrábance", do kterých se lépe vetřou přísady. Oloupeme a prolisujeme česnek, nasekáme bylinky a přidáme je do misky, do které jsme nalili olej. Přidáme sůl, pepř a dobře promícháme. Kašičkou potřeme maso a necháme několik hodin v lednici odpočinout. Nezapomeňte maso dobře přikrýt.
Maso vložíme do pekáčku a dáme asi na 40 minut péct do předehřáté trouby. 
Jako příloha se hodí zeleninový salát z čerstvé zeleniny nebo zelenina připravená na páře. Nebo si můžete pro změnu připravit zeleninové hranolky a dýňový dip.