Maso (mimo drůbež)
Rostbíf s bylinkami
Ingredience:
porce hovězího masa
sůl, mletý pepř
stroužek česneku
lžíce čerstvých sekaných bylinek (tymián, rozmarýn, majoránka, šalvěj)
olivový olej
Doporučuji použít větší porci masa - dvoj až trojnásobnou. Rostbíf
je výborný i za studena. Maso opláchneme, osušíme a vidličkou na
povrchu masa uděláme "škrábance", do kterých se lépe vetřou přísady.
Oloupeme a prolisujeme česnek, nasekáme bylinky a přidáme je do
misky, do které jsme nalili olej. Přidáme sůl, pepř a dobře
promícháme. Kašičkou potřeme maso a necháme několik hodin v lednici
odpočinout. Nezapomeňte maso dobře přikrýt.
Maso vložíme do pekáčku a dáme asi na 40 minut péct do předehřáté
trouby.
Jako příloha se hodí zeleninový salát z čerstvé zeleniny nebo
zelenina připravená na páře. Nebo si můžete pro změnu připravit zeleninové hranolky a dýňový dip.