Maso (mimo drůbež)
Rostbíf s bylinkami

Ingredience:
				porce hovězího masa
sůl, mletý pepř 
stroužek česneku 
lžíce čerstvých sekaných bylinek (tymián, rozmarýn, majoránka, šalvěj)
olivový olej
			
			Doporučuji použít větší porci masa - dvoj až trojnásobnou. Rostbíf 
			je výborný i za studena. Maso opláchneme, osušíme a vidličkou na 
			povrchu masa uděláme "škrábance", do kterých se lépe vetřou přísady. 
			Oloupeme a prolisujeme česnek, nasekáme bylinky a přidáme je do 
			misky, do které jsme nalili olej. Přidáme sůl, pepř a dobře 
			promícháme. Kašičkou potřeme maso a necháme několik hodin v lednici 
			odpočinout. Nezapomeňte maso dobře přikrýt.
Maso vložíme do pekáčku a dáme asi na 40 minut péct do předehřáté 
			trouby. 
Jako příloha se hodí zeleninový salát z čerstvé zeleniny nebo 
			zelenina připravená na páře. Nebo si můžete pro změnu připravit zeleninové hranolky a dýňový dip. 

