Luštěniny

Rolky z tofu v zelných listech

Ingredience:
  • porce tofu (použila jsem marinované, ale může být i přírodní, které si sami dochutíte)

  • špičaté nebo čínské zelí

  • sůl, pepř

  • česnek

  • sójová omáčka Tamari

  • petrželová nať

  • olej

Postup:

Ze zelí opatrně vykrojte košťál a odloupněte několik větších listů. Vložte do hrnce a přelijte vařící vodou. Nechte chvíli pod pokličkou, aby změkly a lépe se s nimi pracovalo.

Tofu rozmačkejte vidličkou. Nasekanou jarní cibulku vhoďte na rozpálený olej, po chvilce přidejte tofu, česnek a chilli. Zakápněte sójovou omáčkou Tamari, dochuťte solí a pepřem, krátce orestujte a nechte vychladnout. Na prkénko si rozložte zelné listy, poklaďte náplní, složte do úhledných balíčků a sepněte párátky nebo omotejte režnou nití. Balíčky vraťte na pánev, podlijte a nechte chvíli dusit. Zbytek zelí nakrájejte na nudličky, přidejte na pánev a poduste společně s rolkami. Na talíři posypejte petrželkou.

Jako příloha je výborný žitný chléb.